Első és legfontosabb kérdés sokak számára, hogy mennyibe kerül egy weboldal (weblap) készítése ma magyarországon? Hogy mennyi egy weblapkészítés ára, sok mindentől függ, de legfőképpen attól, hogy mik a pontos igények.

Sokan kíváncsiak lehetnek arra, hogy mennyibe kerül egy WordPress weboldal felépítése.

Miért a wordpresst válasszuk a weblapkészítés céljára? Bár a WordPress-t először blogolási és kapcsolódó közzétételi platformnak tervezték, mára az összes internetes oldal egyharmada ezen a platformon alapul. Ez annak köszönhető, hogy a WordPress számos előnnyel rendelkezik a webhelytulajdonosok számára. A WordPress szinte bármilyen igényt kielégít, a kisvállalkozásoktól az e-kereskedelmi üzletekig. Bár a WordPress alapszoftver technikailag ingyenes, bizonyos külső költségek merülhetnek fel.

Domain név

Első és legfontosabb, a Domain meghatározása. Ez elég nagy fejtörést szokott okozni, hiszen elég fontos a jó név kiválasztása az alábbi pontokat figyelembe véve. A domain név fontos, hogy kitűnjön a tömegből. Ezért érdemes olyan nevet választani, amely egyedi, ugyanakkor könnyen társítható a vállalkozáshoz illetve a tevékenységéhez. Javasolom, hogy a domain könnyen beírható és viszonylag rövid legyen, és olyan kulcsszavakat tartalmazzon, amelyek fontosak az Ön vagy vállalkozása számára. Nem utolsó sorban, olyan névnek kell lennie, amelyet a felhasználók olyan könnyen megjegyezhetnek, hogy soha nem felejtik el. Néhány kulcsszókutatás is hasznos lehet.

Tárhely

A megfelelő WordPress tárhely kiválasztása javíthatja a SEO-t és növelheti a látogatásokat és nem utolsó sorban az eladásokat. A WordPress tárhelyének különféle típusai állnak rendelkezésre, például ingyenes, megosztott, VPS, dedikált és felügyelt WordPress tárhely. A helyes döntés meghozatalához a legjobb tárhelyszolgáltatók egymás melletti összehasonlítását érdemes elvégezni, beleértve a sebességteszteket, az üzemidőteszteket és a megbízhatósági teszteket. Fontos szempont, hogy mivel szeretnénk feltölteni a weboldalt hiszen ennek a nem megfelelő választása későbbiekben sok bosszúságot eredményezhet.

Költségek

A fentiekben felsoroltakkal havi/éves költségként kell kalkulálnunk. Ha ezek kiválasztásán túl vagyunk, kezdődhet a munka. A wordpress telepítése nem egy nehéz feladat. Nagyon sok dokumentáció és videó található a neten, ezért könnyen elvégezhető. A kinézethez kiválasztani egy „témát sem igényel nagy tudást, hiszen egy sikeres telepítést követően több száz kinézet közül választhatjuk ki a számunkra tetsző külső felületet. Ezután jöhet a tartalom, elkezdhetjük az oldalunkat információkkal ellátni. Ha eljutottunk arra a szintre, hogy hogy mindent a helyére tettünk, menüt, oldalt, bejegyzést és képeket, akkor mondhatjuk azt, hogy létre hoztunk egy weboldalt. Azonban el kell hogy keserítsem azokat, akik úgy gondolják, hogy ebben a fázisban eleget tettek az online tér megjelenésének a feltételének.

Szükséges beállítások és integrációk a teljesség igénye nélkül:

  • Biztonsági bővítmények
  • Technikai SEO
  • GDPR
  • Mobilbarát kialakítás
  • Social média integráció (Facebook, Twitter, stb.)
  • Webdesign

Legmegfelelőbb bővítmények telepítése az igények alapján:

  • Woocommerce (e-kereskedelem)
  • Hírlevél
  • Képgaléria
  •  

 

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését, kérem vegye fel velem a kapcsolatot