A webhely előkészítése és elindítása

A WordPress-t választottad weboldalépítőnek. A következő lépés az, hogy webhelyed készen álljon az indításra. Íme néhány dolog, amit meg kell tenned, mielőtt élesítenéd webhelyedet:

– Válassz egy domainnevet: A domainnév a webhelyed címe az interneten. Olyan domainnevet kell választani, amely egyedi és könnyen megjegyezhető az emberek számára. A domainnevet a WordPressen keresztül vagy egy harmadik féltől származó szolgáltatón, például a Tárhelypark-on keresztül regisztrálhatsz.

– Állítsd be a tárhelyet: A tárhely ( webhely ) az, ami lehetővé teszi, hogy az emberek meglátogassák a webhelyet. A tárhely beállításával lényegében helyet bérelsz egy szerveren a webhelyed számára. A WordPress kezelt tárhelycsomagokat kínál, vagy választhatsz egy harmadik féltől származó szolgáltatón, például a Tárhelypark -on keresztül.

– Telepítsd a WordPress-t: Miután beállítottad a tárhelyet, telepítheted a WordPress-t a szerverre. Ha kezelt WordPress tárhelyet használsz, ezt a lépést már elintézik helyetted. Ellenkező esetben követheted a wordpress.org/install oldalon található utasításokat.

– Válassz témát: A téma irányítja webhelyed megjelenését és hangulatát. A WordPress több ezer ingyenes és fizetős téma közül választhat. A témák között a wordpress.org/themes oldalon vagy a vezérlőpultod téma szekcióján keresztül böngészhetsz.

– Telepítsd a bővítményeket: A bővítmények olyan opcionális szoftverek, amelyek funkciókat adnak hozzá a webhelyéhez. A biztonságtól kezdve a kapcsolatfelvételi űrlapokon át az e-kereskedelemig mindenre vannak pluginok. A bővítményeket a wordpress.org/plugins oldalon vagy a műszerfalad plugin szekcióján keresztül böngészheted.